O liczbie 2317 (dwa tysiące trzysta siedemnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 317
  • Zapis rzymski: MMCCCXVII
  • Zapis słowny: dwa tysiące trzysta siedemnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące trzysta siedemnaście truskawek.
  • Dwa tysiące trzysta siedemnaście fioletowych malin.
  • Kupiłem maczugę za dwa tysiące trzysta siedemnaście złotych.
  • Dwa tysiące trzysta siedemnaście przyjaciół jadłoby tylko marchewkę.
Cyfra 2317 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 48.135
  • Potęga2: 5368489
  • Potęga3: 12438789013