O liczbie 14210 (czternaście tysięcy dwieście dziesięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 14 210
  • Zapis rzymski: (M)14CCX
  • Zapis słowny: czternaście tysięcy dwieście dziesięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czternaście tysięcy dwieście dziesięć kulek.
  • Czternaście tysięcy dwieście dziesięć brązowych kalkulatorów.
  • Sprzedaję portfel za czternaście tysięcy dwieście dziesięć złotych.
  • Czternaście tysięcy dwieście dziesięć osób na pewno nie przypada chodzić na imprezy.
Cyfra 14210 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 119.206
  • Potęga2: 201924100
  • Potęga3: 2869341461000