O liczbie 21315 (dwadzieścia jeden tysięcy trzysta piętnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 21 315
  • Zapis rzymski: (M)21CCCXV
  • Zapis słowny: dwadzieścia jeden tysięcy trzysta piętnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia jeden tysięcy trzysta piętnaście borówek.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy trzysta piętnaście granitowych cytryn.
  • Kupiłem żelazko za dwadzieścia jeden tysięcy trzysta piętnaście złotych.
  • Dwadzieścia jeden tysięcy trzysta piętnaście kolegów jadłoby tylko warzywa.
Cyfra 21315 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 145.997
  • Potęga2: 454329225
  • Potęga3: 9684027430875