O liczbie 1316 (tysiąc trzysta szesnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 316
  • Zapis rzymski: MCCCXVI
  • Zapis słowny: tysiąc trzysta szesnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc trzysta szesnaście ciastek.
  • Tysiąc trzysta szesnaście słonecznych jabłek.
  • Sprzedałem maczugę za tysiąc trzysta szesnaście złotych.
  • Tysiąc trzysta szesnaście koleżanek przyszło dziś do szkoły.
Cyfra 1316 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 36.277
  • Potęga2: 1731856
  • Potęga3: 2279122496