O liczbie 1313 (tysiąc trzysta trzynaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 313
  • Zapis rzymski: MCCCXIII
  • Zapis słowny: tysiąc trzysta trzynaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc trzysta trzynaście Ipodów.
  • Tysiąc trzysta trzynaście pomarańczowych bułek.
  • Sprzedaję drzewo za tysiąc trzysta trzynaście złote.
  • Tysiąc trzysta trzynaście przyjaciół kupiło bilet.
Cyfra 1313 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 36.235
  • Potęga2: 1723969
  • Potęga3: 2263571297