O liczbie 1309 (tysiąc trzysta dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 309
  • Zapis rzymski: MCCCIX
  • Zapis słowny: tysiąc trzysta dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc trzysta dziewięć świeczek.
  • Tysiąc trzysta dziewięć wyblakłych liści.
  • Sprzedaję truskawkę za tysiąc trzysta dziewięć złotych.
  • Tysiąc trzysta dziewięć przyjaciół nie kupiło biletu.
Cyfra 1309 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 36.18
  • Potęga2: 1713481
  • Potęga3: 2242946629