O liczbie 1296 (tysiąc dwieście dziewięćdziesiąt sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 296
  • Zapis rzymski: MCCXCVI
  • Zapis słowny: tysiąc dwieście dziewięćdziesiąt sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc dwieście dziewięćdziesiąt sześć dyskietek.
  • Tysiąc dwieście dziewięćdziesiąt sześć jasnych chlebów.
  • Kupiłem truskawkę za tysiąc dwieście dziewięćdziesiąt sześć złotych.
  • Tysiąc dwieście dziewięćdziesiąt sześć kolegów z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 1296 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 36
  • Potęga2: 1679616
  • Potęga3: 2176782336