O liczbie 8960 (osiem tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 960
  • Zapis rzymski: (M)9MLX
  • Zapis słowny: osiem tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt okien.
  • Osiem tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt kolorowych ramek.
  • Kupuję borówkę za osiem tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt złotych.
  • Osiem tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt kolegów przyszło do szkoły.
Cyfra 8960 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 94.657
  • Potęga2: 80281600
  • Potęga3: 719323136000