O liczbie 878 (osiemset siedemdziesiąt osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 878
  • Zapis rzymski: DCCCLXXVIII
  • Zapis słowny: osiemset siedemdziesiąt osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiemset siedemdziesiąt osiem kaktusów.
  • Osiemset siedemdziesiąt osiem białych rzepaków.
  • Kupiłem flamaster za osiemset siedemdziesiąt osiem złotych.
  • Osiemset siedemdziesiąt osiem kolegów nie kupiło biletu.
Cyfra 878 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 29.631
  • Potęga2: 770884
  • Potęga3: 676836152