O liczbie 860 (osiemset sześćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 860
  • Zapis rzymski: DCCCLX
  • Zapis słowny: osiemset sześćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiemset sześćdziesiąt przycisków.
  • Osiemset sześćdziesiąt ciemnych malin.
  • Sprzedam aparat za osiemset sześćdziesiąt złotych.
  • Osiemset sześćdziesiąt przyjaciół nie pójdzie dziś do pracy.
Cyfra 860 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 29.326
  • Potęga2: 739600
  • Potęga3: 636056000