O liczbie 8320 (osiem tysięcy trzysta dwadzieścia)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 320
  • Zapis rzymski: (M)8CCCXX
  • Zapis słowny: osiem tysięcy trzysta dwadzieścia
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy trzysta dwadzieścia borówek.
  • Osiem tysięcy trzysta dwadzieścia ciemnych chlebów.
  • Kupię płuco za osiem tysięcy trzysta dwadzieścia złotych.
  • Osiem tysięcy trzysta dwadzieścia koleżanek gustuje w truskawki.
Cyfra 8320 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 91.214
  • Potęga2: 69222400
  • Potęga3: 575930368000