O liczbie 8125 (osiem tysięcy sto dwadzieścia pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 125
  • Zapis rzymski: (M)8CXXV
  • Zapis słowny: osiem tysięcy sto dwadzieścia pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy sto dwadzieścia pięć myszek.
  • Osiem tysięcy sto dwadzieścia pięć miedzianych malin.
  • Sprzedam portmonetkę za osiem tysięcy sto dwadzieścia pięć złotych.
  • Osiem tysięcy sto dwadzieścia pięć osób ma uczulenie na marchewkę.
Cyfra 8125 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 90.139
  • Potęga2: 66015625
  • Potęga3: 536376953125