O liczbie 1161 (tysiąc sto sześćdziesiąt jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 161
  • Zapis rzymski: MCLXI
  • Zapis słowny: tysiąc sto sześćdziesiąt jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sto sześćdziesiąt jeden ciastek.
  • Tysiąc sto sześćdziesiąt jeden szarawych punktów.
  • Kupię arbuz za tysiąc sto sześćdziesiąt jeden złotych.
  • Tysiąc sto sześćdziesiąt jeden kolegów poszło do pracy.
Cyfra 1161 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 34.073
  • Potęga2: 1347921
  • Potęga3: 1564936281