O liczbie 1160 (tysiąc sto sześćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 160
  • Zapis rzymski: MCLX
  • Zapis słowny: tysiąc sto sześćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sto sześćdziesiąt punktów.
  • Tysiąc sto sześćdziesiąt stalowych marchewek.
  • Sprzedałem podstawkę za tysiąc sto sześćdziesiąt złotych.
  • Tysiąc sto sześćdziesiąt przyjaciół zarobiło w internecie.
Cyfra 1160 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 34.059
  • Potęga2: 1345600
  • Potęga3: 1560896000