O liczbie 8108 (osiem tysięcy sto osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 108
  • Zapis rzymski: (M)8CVIII
  • Zapis słowny: osiem tysięcy sto osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy sto osiem ramek.
  • Osiem tysięcy sto osiem czarnych rzepaków.
  • Kupię książkę za osiem tysięcy sto osiem złotych.
  • Osiem tysięcy sto osiem kolegów nie kupiło biletu.
Cyfra 8108 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 90.044
  • Potęga2: 65739664
  • Potęga3: 533017195712