O liczbie 8061 (osiem tysięcy sześćdziesiąt jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 061
  • Zapis rzymski: (M)8LXI
  • Zapis słowny: osiem tysięcy sześćdziesiąt jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy sześćdziesiąt jeden mydeł.
  • Osiem tysięcy sześćdziesiąt jeden jasnych malin.
  • Sprzedałem podstawkę za osiem tysięcy sześćdziesiąt jeden złotych.
  • Osiem tysięcy sześćdziesiąt jeden kolegów nie poszło do biura.
Cyfra 8061 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 89.783
  • Potęga2: 64979721
  • Potęga3: 523801530981