O liczbie 8023 (osiem tysięcy dwadzieścia trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 023
  • Zapis rzymski: (M)8XXIII
  • Zapis słowny: osiem tysięcy dwadzieścia trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy dwadzieścia trzy kaktusów.
  • Osiem tysięcy dwadzieścia trzy szarawych limetek.
  • Sprzedałem myszkę za osiem tysięcy dwadzieścia trzy złote.
  • Osiem tysięcy dwadzieścia trzy kolegów zapewne uwielbia chodzić na narty.
Cyfra 8023 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 89.571
  • Potęga2: 64368529
  • Potęga3: 516428708167