O liczbie 7070 (siedem tysięcy siedemdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 7 070
  • Zapis rzymski: (M)7LXX
  • Zapis słowny: siedem tysięcy siedemdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Siedem tysięcy siedemdziesiąt dyskietek.
  • Siedem tysięcy siedemdziesiąt miedzianych pomidorów.
  • Sprzedam głośnik za siedem tysięcy siedemdziesiąt złotych.
  • Siedem tysięcy siedemdziesiąt koleżanek nie kupiło biletu.
Cyfra 7070 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 84.083
  • Potęga2: 49984900
  • Potęga3: 353393243000