O liczbie 6809 (sześć tysięcy osiemset dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 6 809
  • Zapis rzymski: (M)6DCCCIX
  • Zapis słowny: sześć tysięcy osiemset dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześć tysięcy osiemset dziewięć pomidorów.
  • Sześć tysięcy osiemset dziewięć turkusowych Ipadów.
  • Sprzedam żelazko za sześć tysięcy osiemset dziewięć złotych.
  • Sześć tysięcy osiemset dziewięć kolegów nie kupiło biletu.
Cyfra 6809 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 82.517
  • Potęga2: 46362481
  • Potęga3: 315682133129