O liczbie 6779 (sześć tysięcy siedemset siedemdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 6 779
  • Zapis rzymski: (M)6DCCLXXIX
  • Zapis słowny: sześć tysięcy siedemset siedemdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Sześć tysięcy siedemset siedemdziesiąt dziewięć ogórków.
  • Sześć tysięcy siedemset siedemdziesiąt dziewięć kolorowych kontaktów.
  • Sprzedaję ekran za sześć tysięcy siedemset siedemdziesiąt dziewięć złotych.
  • Sześć tysięcy siedemset siedemdziesiąt dziewięć koleżanek zapewne nie lub chodzić na rower.
Cyfra 6779 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 82.335
  • Potęga2: 45954841
  • Potęga3: 311527867139