O liczbie 6760 (sześć tysięcy siedemset sześćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 6 760
  • Zapis rzymski: (M)6DCCLX
  • Zapis słowny: sześć tysięcy siedemset sześćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześć tysięcy siedemset sześćdziesiąt kalkulatorów.
  • Sześć tysięcy siedemset sześćdziesiąt brązowych pomidorów.
  • Kupuję biurko za sześć tysięcy siedemset sześćdziesiąt złotych.
  • Sześć tysięcy siedemset sześćdziesiąt kolegów nie kupiło biletu.
Cyfra 6760 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 82.219
  • Potęga2: 45697600
  • Potęga3: 308915776000