O liczbie 6741 (sześć tysięcy siedemset czterdzieści jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 6 741
  • Zapis rzymski: (M)6DCCXLI
  • Zapis słowny: sześć tysięcy siedemset czterdzieści jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześć tysięcy siedemset czterdzieści jeden punktów.
  • Sześć tysięcy siedemset czterdzieści jeden szarawych MP3.
  • Kupuję szminkę za sześć tysięcy siedemset czterdzieści jeden złotych.
  • Sześć tysięcy siedemset czterdzieści jeden osób z naszej szkoły chce iść na zajęcia.
Cyfra 6741 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 82.104
  • Potęga2: 45441081
  • Potęga3: 306318327021