O liczbie 6739 (sześć tysięcy siedemset trzydzieści dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 6 739
  • Zapis rzymski: (M)6DCCXXXIX
  • Zapis słowny: sześć tysięcy siedemset trzydzieści dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześć tysięcy siedemset trzydzieści dziewięć ogórków.
  • Sześć tysięcy siedemset trzydzieści dziewięć czarnych rzepaków.
  • Kupiłem borówkę za sześć tysięcy siedemset trzydzieści dziewięć złotych.
  • Sześć tysięcy siedemset trzydzieści dziewięć kolegów jadłoby tylko pomidory.
Cyfra 6739 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 82.091
  • Potęga2: 45414121
  • Potęga3: 306045761419