O liczbie 6231 (sześć tysięcy dwieście trzydzieści jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 6 231
  • Zapis rzymski: (M)6CCXXXI
  • Zapis słowny: sześć tysięcy dwieście trzydzieści jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześć tysięcy dwieście trzydzieści jeden głośników.
  • Sześć tysięcy dwieście trzydzieści jeden fioletowych malin.
  • Kupię truskawkę za sześć tysięcy dwieście trzydzieści jeden złotych.
  • Sześć tysięcy dwieście trzydzieści jeden koleżanek jadłoby tylko owoce.
Cyfra 6231 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 78.937
  • Potęga2: 38825361
  • Potęga3: 241920824391