O liczbie 6230 (sześć tysięcy dwieście trzydzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 6 230
  • Zapis rzymski: (M)6CCXXX
  • Zapis słowny: sześć tysięcy dwieście trzydzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześć tysięcy dwieście trzydzieści truskawek.
  • Sześć tysięcy dwieście trzydzieści wyblakłych myszek.
  • Kupiłem monitor LCD za sześć tysięcy dwieście trzydzieści złotych.
  • Sześć tysięcy dwieście trzydzieści osób zapewne nie lub chodzić na grzyby.
Cyfra 6230 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 78.93
  • Potęga2: 38812900
  • Potęga3: 241804367000