O liczbie 6088 (sześć tysięcy osiemdziesiąt osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 6 088
  • Zapis rzymski: (M)6LXXXVIII
  • Zapis słowny: sześć tysięcy osiemdziesiąt osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześć tysięcy osiemdziesiąt osiem truskawek.
  • Sześć tysięcy osiemdziesiąt osiem brązowych głośników.
  • Kupuję długopis za sześć tysięcy osiemdziesiąt osiem złotych.
  • Sześć tysięcy osiemdziesiąt osiem koleżanek gustuje w owoce.
Cyfra 6088 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 78.026
  • Potęga2: 37063744
  • Potęga3: 225644073472