O liczbie 609 (sześćset dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 609
  • Zapis rzymski: DCIX
  • Zapis słowny: sześćset dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześćset dziewięć komputerów.
  • Sześćset dziewięć turkusowych kulek.
  • Sprzedałem portfel za sześćset dziewięć złotych.
  • Sześćset dziewięć koleżanek nie pójdzie dziś do szkoły.
Cyfra 609 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 24.678
  • Potęga2: 370881
  • Potęga3: 225866529