O liczbie 5959 (pięć tysięcy dziewięćset pięćdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 959
  • Zapis rzymski: (M)6MLIX
  • Zapis słowny: pięć tysięcy dziewięćset pięćdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy dziewięćset pięćdziesiąt dziewięć Ipadów.
  • Pięć tysięcy dziewięćset pięćdziesiąt dziewięć marmurowych szkodników.
  • Sprzedałem podstawkę za pięć tysięcy dziewięćset pięćdziesiąt dziewięć złotych.
  • Pięć tysięcy dziewięćset pięćdziesiąt dziewięć osób kupiło bilet.
Cyfra 5959 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 77.195
  • Potęga2: 35509681
  • Potęga3: 211602189079