O liczbie 5809 (pięć tysięcy osiemset dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 809
  • Zapis rzymski: (M)5DCCCIX
  • Zapis słowny: pięć tysięcy osiemset dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy osiemset dziewięć punktów.
  • Pięć tysięcy osiemset dziewięć czerwonych borówek.
  • Kupuję wiadro za pięć tysięcy osiemset dziewięć złotych.
  • Pięć tysięcy osiemset dziewięć kolegów nie przyszło dziś do szkoły.
Cyfra 5809 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 76.217
  • Potęga2: 33744481
  • Potęga3: 196021690129