O liczbie 5426 (pięć tysięcy czterysta dwadzieścia sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 426
  • Zapis rzymski: (M)5CDXXVI
  • Zapis słowny: pięć tysięcy czterysta dwadzieścia sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy czterysta dwadzieścia sześć porzeczek.
  • Pięć tysięcy czterysta dwadzieścia sześć miedzianych wiśni.
  • Kupiłem ołówek za pięć tysięcy czterysta dwadzieścia sześć złotych.
  • Pięć tysięcy czterysta dwadzieścia sześć kolegów z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 5426 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 73.661
  • Potęga2: 29441476
  • Potęga3: 159749448776