O liczbie 5142 (pięć tysięcy sto czterdzieści dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 142
  • Zapis rzymski: (M)5CXLII
  • Zapis słowny: pięć tysięcy sto czterdzieści dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy sto czterdzieści dwa Iphonów.
  • Pięć tysięcy sto czterdzieści dwa ciemnych mydeł.
  • Sprzedałem monitor CRT za pięć tysięcy sto czterdzieści dwa złote.
  • Pięć tysięcy sto czterdzieści dwa kolegów zapewne lubi chodzić na imprezy.
Cyfra 5142 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 71.708
  • Potęga2: 26440164
  • Potęga3: 135955323288