O liczbie 5125 (pięć tysięcy sto dwadzieścia pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 125
  • Zapis rzymski: (M)5CXXV
  • Zapis słowny: pięć tysięcy sto dwadzieścia pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy sto dwadzieścia pięć ramek.
  • Pięć tysięcy sto dwadzieścia pięć pomarańczowych kontaktów.
  • Kupię książkę za pięć tysięcy sto dwadzieścia pięć złotych.
  • Pięć tysięcy sto dwadzieścia pięć kolegów zapewne uwielbia chodzić na grzyby.
Cyfra 5125 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 71.589
  • Potęga2: 26265625
  • Potęga3: 134611328125