O liczbie 499 (czterysta dziewięćdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 499
  • Zapis rzymski: CDXCIX
  • Zapis słowny: czterysta dziewięćdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Czterysta dziewięćdziesiąt dziewięć pomidorów.
  • Czterysta dziewięćdziesiąt dziewięć czarnych limetek.
  • Kupię żelazko za czterysta dziewięćdziesiąt dziewięć złotych.
  • Czterysta dziewięćdziesiąt dziewięć osób z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 499 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 22.338
  • Potęga2: 249001
  • Potęga3: 124251499