O liczbie 4722 (cztery tysiące siedemset dwadzieścia dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 722
  • Zapis rzymski: (M)4DCCXXII
  • Zapis słowny: cztery tysiące siedemset dwadzieścia dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące siedemset dwadzieścia dwa przycisków.
  • Cztery tysiące siedemset dwadzieścia dwa miedzianych Ipadów.
  • Kupiłem portfel za cztery tysiące siedemset dwadzieścia dwa złote.
  • Cztery tysiące siedemset dwadzieścia dwa przyjaciół na pewno nie lub chodzić na basen.
Cyfra 4722 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 68.717
  • Potęga2: 22297284
  • Potęga3: 105287775048