O liczbie 4720 (cztery tysiące siedemset dwadzieścia)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 720
  • Zapis rzymski: (M)4DCCXX
  • Zapis słowny: cztery tysiące siedemset dwadzieścia
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące siedemset dwadzieścia kulek.
  • Cztery tysiące siedemset dwadzieścia czerwonych kalkulatorów.
  • Sprzedam Ipad za cztery tysiące siedemset dwadzieścia złotych.
  • Cztery tysiące siedemset dwadzieścia przyjaciół nie kupiło biletu.
Cyfra 4720 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 68.702
  • Potęga2: 22278400
  • Potęga3: 105154048000