O liczbie 4428 (cztery tysiące czterysta dwadzieścia osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 428
  • Zapis rzymski: (M)4CDXXVIII
  • Zapis słowny: cztery tysiące czterysta dwadzieścia osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące czterysta dwadzieścia osiem kaktusów.
  • Cztery tysiące czterysta dwadzieścia osiem jasnych okien.
  • Kupiłem ołówek za cztery tysiące czterysta dwadzieścia osiem złotych.
  • Cztery tysiące czterysta dwadzieścia osiem osób poszło dziś do biura.
Cyfra 4428 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 66.543
  • Potęga2: 19607184
  • Potęga3: 86820610752