O liczbie 4426 (cztery tysiące czterysta dwadzieścia sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 426
  • Zapis rzymski: (M)4CDXXVI
  • Zapis słowny: cztery tysiące czterysta dwadzieścia sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące czterysta dwadzieścia sześć gier.
  • Cztery tysiące czterysta dwadzieścia sześć miedzianych ogórków.
  • Kupię maczugę za cztery tysiące czterysta dwadzieścia sześć złotych.
  • Cztery tysiące czterysta dwadzieścia sześć kolegów jadłoby tylko truskawki.
Cyfra 4426 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 66.528
  • Potęga2: 19589476
  • Potęga3: 86703020776