O liczbie 4421 (cztery tysiące czterysta dwadzieścia jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 421
  • Zapis rzymski: (M)4CDXXI
  • Zapis słowny: cztery tysiące czterysta dwadzieścia jeden
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące czterysta dwadzieścia jeden okien.
  • Cztery tysiące czterysta dwadzieścia jeden pomarańczowych myszek.
  • Sprzedałem biurko za cztery tysiące czterysta dwadzieścia jeden złotych.
  • Cztery tysiące czterysta dwadzieścia jeden koleżanek z naszej szkoły chce iść do domu.
Cyfra 4421 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 66.491
  • Potęga2: 19545241
  • Potęga3: 86409510461