O liczbie 4322 (cztery tysiące trzysta dwadzieścia dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 322
  • Zapis rzymski: (M)4CCCXXII
  • Zapis słowny: cztery tysiące trzysta dwadzieścia dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące trzysta dwadzieścia dwa pomidorów.
  • Cztery tysiące trzysta dwadzieścia dwa złotych bułek.
  • Sprzedałem fotel za cztery tysiące trzysta dwadzieścia dwa złote.
  • Cztery tysiące trzysta dwadzieścia dwa koleżanek nie kupiło biletu.
Cyfra 4322 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 65.742
  • Potęga2: 18679684
  • Potęga3: 80733594248