O liczbie 42143 (czterdzieści dwa tysiące sto czterdzieści trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 42 143
  • Zapis rzymski: (M)42CXLIII
  • Zapis słowny: czterdzieści dwa tysiące sto czterdzieści trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterdzieści dwa tysiące sto czterdzieści trzy ciastek.
  • Czterdzieści dwa tysiące sto czterdzieści trzy piwnych wiśni.
  • Kupiłem szafę za czterdzieści dwa tysiące sto czterdzieści trzy złote.
  • Czterdzieści dwa tysiące sto czterdzieści trzy przyjaciół pójdzie dziś do szkoły.
Cyfra 42143 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 205.288
  • Potęga2: 1776032449
  • Potęga3: 74847335498207