O liczbie 42014 (czterdzieści dwa tysiące czternaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 42 014
  • Zapis rzymski: (M)42XIV
  • Zapis słowny: czterdzieści dwa tysiące czternaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterdzieści dwa tysiące czternaście Iphony.
  • Czterdzieści dwa tysiące czternaście pomarańczowe kalkulatory.
  • Kupię portmonetkę za czterdzieści dwa tysiące czternaście złote.
  • Czterdzieści dwa tysiące czternaście koleżanek nie przyszło dziś do pracy.
Cyfra 42014 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 204.973
  • Potęga2: 1765176196
  • Potęga3: 74162112698744