O liczbie 420 (czterysta dwadzieścia)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 420
  • Zapis rzymski: CDXX
  • Zapis słowny: czterysta dwadzieścia
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterysta dwadzieścia jabłek.
  • Czterysta dwadzieścia pomarańczowych kontaktów.
  • Kupuję telefon za czterysta dwadzieścia złotych.
  • Czterysta dwadzieścia osób jadłoby tylko truskawki.
Cyfra 420 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 20.494
  • Potęga2: 176400
  • Potęga3: 74088000