O liczbie 4143 (cztery tysiące sto czterdzieści trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 143
  • Zapis rzymski: (M)4CXLIII
  • Zapis słowny: cztery tysiące sto czterdzieści trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące sto czterdzieści trzy myszek.
  • Cztery tysiące sto czterdzieści trzy czerwonych głośników.
  • Kupię flamaster za cztery tysiące sto czterdzieści trzy złote.
  • Cztery tysiące sto czterdzieści trzy przyjaciół zarobiło pomagając babci.
Cyfra 4143 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 64.366
  • Potęga2: 17164449
  • Potęga3: 71112312207