O liczbie 4140 (cztery tysiące sto czterdzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 140
  • Zapis rzymski: (M)4CXL
  • Zapis słowny: cztery tysiące sto czterdzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące sto czterdzieści kontaktów.
  • Cztery tysiące sto czterdzieści szarych kalkulatorów.
  • Sprzedałem maczugę za cztery tysiące sto czterdzieści złotych.
  • Cztery tysiące sto czterdzieści osób zapewne nie lub chodzić na wagary.
Cyfra 4140 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 64.343
  • Potęga2: 17139600
  • Potęga3: 70957944000