O liczbie 4043 (cztery tysiące czterdzieści trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 043
  • Zapis rzymski: (M)4XLIII
  • Zapis słowny: cztery tysiące czterdzieści trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące czterdzieści trzy jabłek.
  • Cztery tysiące czterdzieści trzy ciemnych kaktusów.
  • Kupiłem parapet za cztery tysiące czterdzieści trzy złote.
  • Cztery tysiące czterdzieści trzy osób nie pójdzie do pracy.
Cyfra 4043 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 63.585
  • Potęga2: 16345849
  • Potęga3: 66086267507