O liczbie 5660 (pięć tysięcy sześćset sześćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 660
  • Zapis rzymski: (M)5DCLX
  • Zapis słowny: pięć tysięcy sześćset sześćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy sześćset sześćdziesiąt głośników.
  • Pięć tysięcy sześćset sześćdziesiąt żółtych punktów.
  • Sprzedam drzewo za pięć tysięcy sześćset sześćdziesiąt złotych.
  • Pięć tysięcy sześćset sześćdziesiąt koleżanek nie pójdzie dziś do pracy.
Cyfra 5660 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 75.233
  • Potęga2: 32035600
  • Potęga3: 181321496000