O liczbie 40020 (czterdzieści tysięcy dwadzieścia)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 40 020
  • Zapis rzymski: (M)40XX
  • Zapis słowny: czterdzieści tysięcy dwadzieścia
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterdzieści tysięcy dwadzieścia komputerów.
  • Czterdzieści tysięcy dwadzieścia jasnych dyskietek.
  • Sprzedałem biurko za czterdzieści tysięcy dwadzieścia złotych.
  • Czterdzieści tysięcy dwadzieścia osób nie pójdzie dziś do biura.
Cyfra 40020 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 200.05
  • Potęga2: 1601600400
  • Potęga3: 64096048008000