O liczbie 3720 (trzy tysiące siedemset dwadzieścia)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 720
  • Zapis rzymski: (M)3DCCXX
  • Zapis słowny: trzy tysiące siedemset dwadzieścia
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące siedemset dwadzieścia robaków.
  • Trzy tysiące siedemset dwadzieścia czerwonych robaków.
  • Sprzedałem klej za trzy tysiące siedemset dwadzieścia złotych.
  • Trzy tysiące siedemset dwadzieścia koleżanek pójdzie do szkoły.
Cyfra 3720 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 60.992
  • Potęga2: 13838400
  • Potęga3: 51478848000