O liczbie 3480 (trzy tysiące czterysta osiemdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 480
  • Zapis rzymski: (M)3CDLXXX
  • Zapis słowny: trzy tysiące czterysta osiemdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące czterysta osiemdziesiąt mydeł.
  • Trzy tysiące czterysta osiemdziesiąt brązowych Ipodów.
  • Sprzedałem długopis za trzy tysiące czterysta osiemdziesiąt złotych.
  • Trzy tysiące czterysta osiemdziesiąt koleżanek nie kupiło biletu.
Cyfra 3480 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 58.992
  • Potęga2: 12110400
  • Potęga3: 42144192000