O liczbie 3470 (trzy tysiące czterysta siedemdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 470
  • Zapis rzymski: (M)3CDLXX
  • Zapis słowny: trzy tysiące czterysta siedemdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące czterysta siedemdziesiąt ramek.
  • Trzy tysiące czterysta siedemdziesiąt szarych okien.
  • Sprzedaję tablicę za trzy tysiące czterysta siedemdziesiąt złotych.
  • Trzy tysiące czterysta siedemdziesiąt przyjaciół zapewne uwielbia chodzić na narty.
Cyfra 3470 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 58.907
  • Potęga2: 12040900
  • Potęga3: 41781923000